fbpx
Skip to content

Quiz – What does the Bible say About Baptism

Quiz - What does the Bible say About Baptism

15 Multiple choice questions on the What the Bible says Baptism Means

  1. What does baptism symbolize in the Bible?
    A. Death and resurrection
    B. Commitment to God
    C. Cleansing from sin
    D. New life in the Spirit
  2. What did Jesus command his disciples to do in regards to baptism?
    A. Submerge believers in water
    B. Sprinkle believers with water
    C. Baptize believers with fire
    D. Baptize believers in the name of the Father, Son and Holy Spirit
  3. What does the Bible say about infant baptism?
    A. It is required to be saved
    B. It is not necessary
    C. It is not mentioned in the Bible
    D. It is a sign of maturity
  4. In the New Testament, what did the apostles require before baptism?
    A. Repentance
    B. A sacrifice
    C. A vow of loyalty
    D. A change of clothes
  5. What does it mean to be baptized in “the name of the Father, Son and Holy Spirit”?
    A. To be named after the three Persons of the Trinity
    B. To accept the authority of the Father, Son and Holy Spirit
    C. To be immersed in the presence of the Father, Son and Holy Spirit
    D. To receive the grace of the Father, Son and Holy Spirit
  6. What is the significance of baptism in the Bible?
    A. A sign of belonging to the Church
    B. A sign of obedience to God
    C. A sign of being forgiven
    D. A sign of being born again
  7. According to the Bible, what is the purpose of baptism?
    A. To demonstrate faith
    B. To obtain salvation
    C. To be sanctified
    D. All the Above
  8. What does baptism signify for believers?
    A. New life in Christ
    B. Cleansing from sin
    C. Commitment to God
    D. All of the above
  9. How does baptism relate to the death and resurrection of Jesus?
    A. It symbolizes his death and resurrection
    B. It reminds us of his death and resurrection
    C. It takes away the effects of his death and resurrection
    D. It brings us into new life through his death and resurrection
  10. What does the Bible say about the mode of baptism?
    A. It must be done by immersion
    B. It must be done by sprinkling
    C. It must be done by pouring
    D. Any of the above is acceptable
  11. How many times should a person be baptized?
    A. Once
    B. Twice
    C. Three times
    D. As many times as necessary
  12. Who is the proper recipient of baptism?
    A. Believers
    B. Children of believers
    C. Non-believers
    D. All of the above
  13. What did Jesus say about baptism in the Gospel of Matthew?
    A. “Go and make disciples of all nations, baptizing them in the name of the Father and of the Son and of the Holy Spirit.”
    B. “He who believes and is baptized will be saved.”
    C. “Unless a man is born of water and the Spirit, he cannot enter the kingdom of God.”
    D. All of the above
  14. What does the Bible say about the efficacy of baptism?
    A. It is necessary for salvation
    B. It is a sign of repentance and faith
    C. It is a sign of the Holy Spirit’s work
    D. All of the above
  15. What did Paul say about baptism in Romans 6:3-4?
    A. “Or do you not know that as many of us as were baptized into Christ Jesus were baptized into His death? Therefore we were buried with Him through baptism into death, that just as Christ was raised from the dead by the glory of the Father, even so we also should walk in newness of life.”
    B. “For as many of you as have been baptized into Christ have put on Christ.”
    C. “There is therefore now no condemnation to those who are in Christ Jesus, who do not walk according to the flesh, but according to the Spirit.”
    D. “And now why are you waiting? Arise and be baptized, and wash away your sins, calling on the name of the Lord.”

Answer Key to Above Questions

  1. A
  2. A
  3. B
  4. A
  5. B
  6. D
  7. D
  8. D
  9. B
  10. A
  11. A
  12. A
  13. D
  14. D
  15. A

Author

  • Greg Gaines

    Father / Grandfather / Minister / Missionary / Deacon / Elder / Author / Digital Missionary / Foster Parents / Welcome to our Family https://jesusleadershiptraining.com/about-us/

    View all posts
Spread the Gospel